Forløb
Vi tilbyder særligt tilrettelagte aktiveringsforløb, hvor der lægges vægt på følgende områder:
- Vejledning ifht. uddannelse og arbejdsmarked
- Opkvalificering via undervisningsforløb
- Virksomhedspraktik
Forløbet
For at kunne deltage i tilbuddet foretages der en individuel screeningssamtale efter henvisning fra sagsbehandler. Herefter aftales startdato og borger overgives til mentor.
Forløbet varer i 13 uger og er koordineret og sammenhængende på en måde, så borgeren ikke mister fokus undervejs.
Forløbet er delt op i tre faser:
Fase 1: Består af motiverende samtaler og en generel kortlægning af de udfordringer som borgeren har. Er der ikke styr på nem-id, e-boks, Cv på jobnet, gæld m.m, arbejdes der på at få løst dette.
Borgeren forberedes til at kunne overgå til fase 2.
Fase 2: Er en undervisningdel, hvor borgeren gennemgår relevant undervisning med forskellige temaer bl.a indenfor sociale færdigheder, generel samfundsviden, samtaleteknik, indsigt i eget liv og løsningsfokuseret tænkning.
Borgeren forberedes til at overgå til fase 3.
Fase 3: Borgeren påbegynder virksomhedspraktik, der følges op på, om borgeren møder til tiden og om borgeren kan varetage de opgaver der skal løses. Vi er altid i tæt dialog med virksomheden omkring borgerens udvikling, både i negativ eller positiv retning.
Borgeren forberedes til at overgå til løntilskudsjob/ordinært job/uddannelsesforløb.
Opfølgning
Indsatsen i tilbuddet er virksomheds- eller uddannelsesrettet. Der kan udarbejdes fremmøde skema på den enkelte borger og der fremsendes altid løbende statusrapport. Efter endt forløb fremsendes slutrapport, med aftaler fokuspunkter.
Håndholdt indsats
Vores Unge samarbejder med en række private virksomheder og uddannelsesinstitutioner, om at hjælpe ledige borgere. Samarbejdspartnerne er altid orienteret om de udfordringer der kan være hos borgeren, så man rettidigt kan iværksætte nødvendig støtte til borgeren. Borgeren følges tæt på praktikstedet eller uddannelsesinstitutionen af sin mentor, hvis der er særlige behov for dette.
Målet er altid job eller uddannelse
Det overordnede mål er, at den enkelte borger bliver i stand til at forsørge sig selv gennem uddannelse eller job. Indsatsen foregår så tæt på det almindelige arbejdsmarked og uddannelsessystem som muligt. Målet er at borgeren efter endt forløb kan gå direkte i gang med ordinær uddannelse eller job (løntilskud).
Forløbet er primært rettet mod unge ml. 18-30 år som ikke har gennemført en uddannelse.
For yderligere information og aftale om opstartsmøde, kontakt venligst socialrådgiver Jan Mansur Hussain via jmh@vores-unge.dk
eller brug vores kontaktside.