Mentor / Kontaktperson
Vores Unge tilbyder professionel mentorstøtte til udsatte unge.
Vores mentorer og kontantpersoner er uddannede socialrådgivere, pædagoger og andre fagpersoner som har en bred erfaring indenfor socialt arbejde, de deltager løbende til foredrag, kurser, efteruddannelse og seminarer der omhandler udsatte unge.
Mentorerens arbejde er at støtte op omkring den udsatte unge og arbejde hen imod at realisere de mål som bliver sat i den enkeltes handle/jobplan, som fx. kan være at komme i uddannelse, praktik eller at få et job. Dette sker blandt andet ved at arbejde med borgerens motivation og en håndholdt indsats, der sikrer borgerens opstart eller fastholdelse i aktiviteter og tilbud.
Alle mentorforløb aftales individuelt med sagsbehandler/jobcentret, så borgeren kan få det optimale udbytte af forløbet og forbedre sin nuværende situation. Vi matcher desuden mentor og mentee ud fra de behov der måtte være for dette.
Mentoreren arbejder som en personlig vejleder og støtteperson, der er med til at motivere borgeren til at tage de nødvendige skridt, der skal til, for at borgeren kan ændre sin livssituation. Mentoren er ligeledes uddannet i at være systemguide, som kan hjælpe borgeren til at forstå sit eget forløb og de afgørelser der kommer fra kommunens side, mentoren kan også hjælpe borgeren med at formidle sine behov videre til systemet.
Mentoreren kan hjælpe med at borgeren får en god overgang til uddannelse, virksomhedspraktik eller job, ved at være kontaktperson i forhold til den respektive uddannelsesinstitution eller arbejdsplads. Og ved at støtte borgeren til at håndtere de udfordringer der eventuelt måtte opstå.
Derudover kan mentoren bistå med lang række opgaver herunder:
- kontakt mellem borgeren og sagsbehandler
- ressourceafklaring af borgeren
- tillid til systemet
- motivere borgeren til at komme i job eller uddannelse
- praktiske opgaver (struktur i hverdagen og hjælp med at møde til tilbud/praktik)
- netværksdannelse
- integration (støtte i forhold til sproglige og kulturelle udfordringer)
- personlige udfordringer (fx. nem-id, e-boks mm.)
Jobcentret/kommunen vil efter aftale løbende modtage skriftlig status over forløbet.
For yderligere information og aftale om opstartsmøde, kontakt venligst socialrådgiver Jan Mansur Hussain via jmh@vores-unge.dk eller brug vores kontaktside.
HVAD ER EN MENTOR…
En mentor en erfaren person, som gennem rådgivning, sparring, vejledning, coaching og feedback deler ud af sin erfaring og sine kompetencer for at støtte mentees udvikling.WIKI
Mentor var i græsk mytologi en ven og rådgiver for helten Odysseus. Da Odysseus begav sig af sted til den Trojanske krig efterlod han sin søn Telemakos i Mentors varetægt.WIKI
Mentorer anvendes i mange sammenhænge bl.a. til udvikling af ledere og medarbejdere i virksomheder og i forbindelse med integrationsprojekter og støtte til unge.WIKI